!cid_ii_hy4lusij1_14778bd15df27770Ik ben niet de hondenfluisteraar maar de hondenmeester.

Ik ben Jan Rompa. Sinds mijn 22e jaar doe ik de opvoeding van honden. Eerst mijn eigen hond Buffy, een Mechelse herder van 3 jaar die wij uit het asiel hebben gehaald en die het niet zo zag zitten met andere honden en daardoor veel asociaal gedrag uitstraalde en zich bepaald niet liet afblaffen.

Aangezien ik een goed gevoel had met de heropvoeding van mijn hond ben ik in de opvoeding van honden verder gegroeid. Dat is nu bijna 40 jaar geleden en ik heb er nog steeds  erg veel plezier in. Ik ben van mening dat mijn hond mijn vriend is, trouw en vergevingsgezind. Waar vind je zo een vriend. En om die vriendschap te koesteren mag je er best de nodige aandacht aan besteden.

Ik had het geluk met één van de eerste professionele hondenopvoeders van Nederland te kunnen werken. Joop van Stratum. In 1973 kwam ik voor het eerst in contact met deze persoonlijkheid, hij werd al snel mijn vriend en samen met hem heb ik vanaf 1975 ruim 25 jaar jaren de opvoedingscursussen gedaan in het Haagse Zuiderpark. Duizenden honden en hun baasjes heb ik mogen begeleiden bij hun opvoedingslessen.

Als een van de eerste gedragtherapeuten hadden wij ons probleemuurtje. Honden die niet in een groep konden aarden en agressief en/of asociaal gedrag vertoonden naar mens en dier werden in dat uurtje van hun probleem afgeholpen.

20140810_111918Sinds 2004 heb ik met mijn vriendin en haar dochter een eigen hondenschool: Hondensport Haaglanden. In de afgelopen jaren hebben wij een stabiele naam opgebouwd. Hondensport Haaglanden kan bogen op zeer succesvolle cursussen.

Voorheen moest ik de opvoeding van honden afstemmen op mijn beschikbare vrije tijd. Als Inkoper bij het Ministerie van Defensie was ik veel onderweg in het buitenland. Was ik in het Haagse dan had ik alleen tijd in de avonduren of in het weekend.

Aangezien ik sinds september 2011 niet meer werkzaam ben bij Defensie en ik van mijn vervroegd pensioen mag genieten beschik ik nu overdag ook over de nodige vrije tijd om mijn kennis over gedrag van honden te kunnen inzetten om probleemgedrag bij honden aan te kunnen pakken.

Vandaar nu voldoende tijd om op therapeutische wijze u en uw hond te adviseren.

Maar…. u kunt natuurlijk ook gewoon privélessen krijgen als u in de avonduren om welke reden dan ook niet deel kunt nemen aan onze groepslessen.