SONY DSCSinds 1973 ben ik actief bezig met het opvoeden van honden, groot en klein.
Eerst mijn eigen hond “heropvoeden” want die had een andere kijk op de wereld en vanaf 1975 als instructeur en dat doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds met veel plezier.

Uw hond is uw vriend, maar het kost soms toch de nodige moeite om dat gevoel daarbij te houden. Het loopt even niet zoals u voor ogen heeft gehad. En het gevoel van uw vriend te zijn loopt spaak.

De reden hiervoor kan zijn dat uw “vriend” zich niet gedraagt zo als u dat voor ogen had. Hij is agressief naar andere honden en zelfs naar mensen, mogelijk zelfs naar u. Hij sleurt u over straat of sloopt uw huisraad. Kortom.. het vriendschapsgevoel is er even niet

U ervaart dat natuurlijk als een probleem en u gaat ondersteuning zoeken bij een gedragstherapeut waarvan u hoopt dat hij of zij de oplossing kan geven.

U bent bij mij in goede handen. Ik ga uit van het 1, 2, 3 principe. Wat dat is?????

1. ik zie uw probleem als mijn uitdaging;

2. U en uw hond zitten niet op dezelfde golflengte;

3. met z’n drieën komen wij er zeer zeker uit.

SONY DSCIk moet daarbij wel een paar kritische kanttekeningen maken.

1.  Het gedrag van uw hond stuur ik in uw richting, maar…….  uw gedrag ook richting uw hond en daar is echt niet veel tijd voor nodig. Het is gewoon een kwestie van geven en nemen met als rode draad dat U als “roedelleider” geaccepteerd wordt door uw hond.

2. Ieder probleem is op te lossen maar als ik op redelijke termijn en voor niet al te veel kosten geen uitkomst zie zal ik dat eerlijk zeggen.

Mijn steun kan eigenlijk op ieder gewenst moment van de dag of in de avonduren. En aangezien u nu een probleem aangeeft ben ik er voor u en uw hond……NU dus.

Ik ben ervan overtuigd dat ik u snel weer vrienden kan maken met uw hond. Zoals al aangegeven zie ik uw probleem als mijn uitdaging.